Elixir Cosmeceuticals

Elixir Cosmeceuticals er Cosmedicas egen serie cosmeceutical-produkter. Serien er satt sammen og utviklet av norske hudleger. Mange av produktene er egenformulerte, mens andre er håndplukket fra utvalgte laboratorier og produsenter. For å alltid oppnå høyeste kvalitet på alle produkter jobber vi med ulike produsenter, som alle har meget høy kompetanse innen aktive og dokumenterte virkestoffer. Det er spesielt viktig for oss at virkestoffene vi bruker i våre produkter har virkning som er dokumentert gjennom forskning. Dette er våre kunders garanti for at Elixir leverer det beste innen moderne hudpleie.

Er du plaget med uren hud, tørr hud eller rynker - spør oss gjerne om forslag for hudprogram spesielt egnet for din hud. Vi hjelper deg gjerne! Vel så viktig er også gode hudprodukter for å holde din hud frisk og elastisk.
VIRKESTOFFER

Salisyre 

Hva er salisylsyre?

Salisylsyre brukes ofte til å behandle uren hud og urenheter. Salisylsyre fører til lett avskalling av det øvre hudlaget, reduserer forekomst av hudormer og åpner tilstoppede porer. Salisylsyre er spesielt effektivt mot uren hud da oppløsningen trenger ned i talgkjertlene. Dette bidrar til å redusere overflødig talg. Salisylsyre har også gunstig effekt mot solpåvirket hud.

Hvordan brukes salisylsyre?

Hjemmeprodukter inneholder salisylsyre i konsentrasjon 2-5 % som brukes 1-2 ganger daglig mot kviser. Vanlige bivirkninger er tørrhet, svie og lett irritasjon i huden ved oppstart. Dette motvirkes ved bruk av en mild oljefri fuktighetskrem. Ved uttalt tørrhet og irritasjon brukes salisylsyre kun 2-3 ganger i uken i starten. Salisylsyre peeling utføres på klinikk i høyere konsentrasjon og kan kombineres med annen behandling for uren hud. Salisylsyre skal ikke brukes av gravid og ammende.

Hvilke produkter/hudprogram inneholder Salisyre

ELIXIR PADS 5%, 10%, 15% OG 20%

 

Glykolsyre

Hva er glykolsyre og alfa-hydrokssyrer?

Glykolsyre virker i det øverste cellelaget i huden. De svekker bindingene mellom hudcellene i overhuden og gir en lett avskalling av huden (peeling). Dette fjerner det øverste hornlaget og gir en glattere, renere, strammere og mer glinsende hud. Glykolsyre jevner også ut pigment i huden, og i høyere konsentrasjoner kan avbleke brune flekker. De med tydelig solpåvirket hud har generelt svært god effekt av fruktsyrer. Hvilken konsentrasjon man velger avhenger av hudproblemet man behandler. Glykolsyre er generelt mest effektivt i en konsentrasjon mellom 10-20%. 

Hva kan man forvente av fruktsyrer?

Flere kliniske studier har bekreftet at fruktsyrer er en effektiv behandlingsmetode til hudforbedring. Fine linjer, pigment og ruhet i huden bedres ved bruk av alfa-hydroxysyrer. Vanlige bivirkninger er rødhet i huden, tørrhet og lett svie. Behandlingen tolereres av de fleste svært godt. Det er viktig å bruke solbeskyttelse om sommeren. Irritasjon kan reduseres ved bruk av fuktighetskrem. En liten andel vil ikke tolerer behandling med fruktsyrer, og de med eksem og rosacea (couperose) er spesielt utsatt.

Hvilke produkter/hudprogram inneholder Glykolsyre

Elixir pads   Smoothing cream   Smoothing Bodylotion   Acne cleanser   Anti Acne Pads     

        Elixir Pads                  Smoothing cream          Smoothing Bodylotion         Acne Cleanser              Anti-Acne Pads

L-askorbinsyre (vitamin-C)

Hva er L-askorbinsyre?

L-askorbinsyre, bedre kjent som vitamin C, er en antioksidant som gir hudforbedring. Ultrafiolett bestråling fra solen reduserer mengden vitamin C i huden, og øker dannelse av skadelige frie radikaler. Bruk av kremer som inneholder L-askorbinsyre gjenoppretter denne balansen, og motvirker dannelsen av frie radikaler. Vitamin C produkter er spesielt å anbefale om sommeren når vi utslettes for sollys.

Hvordan virker L-askorbinsyre?

Kliniske studier har vist at vitamin C reduserer antall «solbrent celler» i huden med 40-60%, og reduserer UV  skade på arvematerialet (DNA) med 62%. Vitamin C er også anti-inflammatorisk og reduserer irritasjon og betennelse i huden. Vitamin C er videre en viktig kofaktor i dannelse av kollagen og hjelper til å forsterke barrieremekanismene som beskytter huden. Vitamin C kremer i konsentrasjon 10-20% er foretrukket for å oppnå ønsket effekt, og jo høyere konsentrasjon man bruker desto mer virkningsfulle er produktene.

Hvor effektivt er L-askorbinsyre?

I en studie fra 1999 behandlet 28 personer halve ansiktet med fuktighet og andre halvparten med L-askorbinsyre. Ansiktshalvdelen som ble behandlet med fuktighet opplevde nesten ingen hudforbedring, mens hele 84% opplevde hudforbedring på siden behandlet med L-askorbinsyre etter 12 uker. Hudforbedring bestod av reduksjon i fine linjer (68%), ruhet (36%) og bedret pigmentering (32%). Bivirkninger rapporter var lett svie i huden (55%), rødhet (24%) og tørrhet (5%). Andre studier har også vist at vitamin C kan bedre fine linjer, ruhet, brune flekker og tegn på solpåvirket hud.

Hvilke produkter/hudprogram inneholder L-askorbinsyre (vitamin-C)

Smoothing Bodylotion          Elixir Perfecting Therapy          ANTIOXIADANT REPAIR CREAM 10%

  Smoothing Bodylotion           Elixir Perfecting therapy          Antioxidant Repair cream 10%

                                                                         

Kojic acid

Hva er Kojic acid?

Kojic syre er et nyere virkestoff for å bleke uønskede pigmenteringer i huden. Det ble første gang utvinnet i 1989 fra en sopp i Japan med navn Koji. Kojic syre produseres også ved fermentering av ris. Virkestoffet har en blekende effekt på mørke flekker, melasma og pigmentflekker.

Hvordan virker Kojic syre?

Virkestoffet hemmer enzymet tyrosinase i huden.Dette enzymet omdanner tyrosin til melanin (pigment i huden). Ved å blokkere tyrosinase har Kojic acid en blekende effekt og gir huden en jevn farge. Kojic acid forhindrer også

nydannelse av mørke flekker i huden (hyperpigmentering) og er en antioksidant. Brukt sammen med glykolsyre har kojic syre vist tilsvarende effekt som hydroquinone i kliniske studier.

Hvilke produkter/hudprogram inneholder Kojic acid

Even Tone Advanced

   Even Tone Advanced

A-vitamin

Hva er A-vitamin?

Flere kliniske studier har vist at langtidsbruk av A-vitamin, som f.eks retinol, kan bedre solpåvirket hud og aldringstegn. A-vitamin øker produksjonen av nye celler og fører til utstøtelse av gamle. A-vitamin kan brukes for å jevne ut hudfargen, redusere fine linjer og pigmentflekker, bedre solpåvirket hud, redusere store porer og motvirke kvisedannelse. A-vitamin skal ikke brukes av gravide og ammende, og med forsiktighet hos de med eksem eller rosacea (couperose). Full effekt av A-vitamin ses etter 6-12 måneders regelmessig bruk.

Har A-vitamin vært studert?

Ja. Det mest brukte virkestoffet av A-vitamin, Retinol, har vært studert i flere studier. En klinisk studie i anerkjente Archives of Dermatology har vist at bruk av retinol over 24 uker bedrer fine linjer og øker kollagen produksjon i huden. En studie publisert i oktober 2009 viste også hudforbedring av solpåvirket hud og rynker.

Viktige momenter for riktig bruk

(1) Brukes hver kveld etter at huden er renset

(2) Appliser en mengde på størrelse med en «ert» til hele ansiktet

(3) Appliser gjerne fuktighetskrem 20 minutter etterpå

(4) Bruk solfaktor på dagtid

(5) Hvis irritasjon oppstår anbefales det å ta kortvarig pause fra behandlingen og applisere rikelig med fuktighet

(6) Noen tolerer kun å bruke A-vitamin 2-3 dager i uken

(7) Etter 9 måneders daglig bruk kan man reduserer hyppigheten til 2-3 kvelder i uken for å opprettholde  resultatet

Hvilke produkter/hudprogram inneholder A-vitamin 

  RETINEXT DAILY ANTI-AGING GEL             ANTI WRINKLE SERUM             RETINEXT EYE CONTOUR CREAM           RETINOL EYE CREAM   

Retinext Daily Anti-agingGel           Anti Wrinkle Serum               Retinext Eye Contour cream         Ultimate Eye Formula

 ULTIMATE EYE FORMULA                                                                                                                                                                                                                                                               

   Ultimate Eye Formula

Azelainsyre

Hvordan virker Azelainsyre?


Virker veksthemmende mot propionibakteriet (acne bakterie). Den hemmer dannelsen av keratinocytter (fettstoffer) og normaliserer forhorningsforstyrrelsen i overhuden. Videre virker den antiinflammatorisk, beroligende og demper rødhet i huden. Virker også blekende og forebyggende på pigmentforandringer og normaliserer fargestoffet.

Hvordan brukes Azelainsyre?


Før påføring må huden rengjøres med en cleanser. Et tynt lag kan påføres opptil 2 ganger daglig (morgen og kveld) på de angrepne hudområdene og gnis forsiktig inn i huden. Ca. 2,5 cm er nok til hele ansiktet. Ved sterk hudirritasjon skal gelen forbigående brukes kun 1 gang daglig eller behandlingen avbrytes inntil irritasjonen forsvinner.

Akne: Tydelig bedring sees vanligvis etter 4 uker, men for optimalt resultat er det viktig at behandlingen foregår kontinuerlig over flere måneder.

Hvilke produkter/hudprogram inneholder Azelainsyre

ACTICLEAR                                                                                                                                                           

            Acticlear 

Niacinamide 

Niacinamide en dokumentert vannløselig B3- vitamin. Den Stimulerer enzymer som er viktig for cellens funksjon og energi- omsetting. Med alder synker disse nivåene av enzymer.

Studier har vist at den hindrer at melanin klumper seg og dermed motvirker pigmentflekker. Niacinamide virker betennelsesdempende og motvirker rødhet ved acne og rosacea. den øker hudens produksjon av ceramider ( fettstoffer)og reduserer vanntap i huden. Flere studier indikerer at Niacinamide motvirker tørr hud.